1: Het begin van een kunstwerk

Ik zit hier voor een leeg doek. Dit gaat mijn nieuwe werk worden. Ik wil graag een werk maken dat een verhaal vertelt over een ontdekkingsreis. De verwondering van de grote en kleine dingen om ons heen.
Het begin, een ontdekkingstocht
Ik zit hier voor een leeg doek. Dit gaat mijn nieuwe werk worden. Ik wil graag een werk maken dat een verhaal vertelt over een ontdekkingsreis. De verwondering van de grote en kleine dingen om ons heen.

De bedoeling is dat als het schilderij af is ik er delen uit ga halen, bijvoorbeeld met behulp van fotografie om zo van het schilderij ook een prentenboek te maken.

Niet zomaar een prentenboek voor vooral kinderen, deze moet ook geschikt zijn voor volwassenen. De basis wordt dus 1 verhalend schilderij dat opgedeeld gaat worden in pagina’s voor een prentenboek.

Het gaat dus om een ontdekkingsreis. Dit wordt het verhaal. En ook ik ga tijdens dit proces op ontdekkingsreis. Ik ga het proces delen dat ik doormaak middels deze blog. Mijn gedachtegangen, twijfels, hoogtepunten en dieptepunten zal ik hierin beschrijven.

Er zullen veel uitstapjes zijn, want dat is nu eenmaal hoe het bij mij werkt als ik bezig ben met een kunstwerk. Ik denk aan van alles en dat zal ik dan ook delen.

Maar goed nu zit ik dus voor een groot leeg wit doek, ik vraag mezelf af hoe een ontdekkingsreis begint… Is dit een begonnen reis vanuit één punt waar steeds weer nieuwe dingen langs de weg te zien zijn? Of begin je regelmatig van hetzelfde punt opnieuw aan een reis die steeds anders verloopt? Zoals meestal is het volgens mij een combinatie.

Aan mij de vraag: Welk uitgangspunt ga ik nemen voor dit werk en waarom?

Is het beginpunt ook het eindpunt, of moet ik me daar nu nog niet mee bezighouden?