Muziek op de Dommel 2015

In 2015 heb ik voor Muziek op de Dommel de huisstijl onderhanden genomen, een professionele sterke uitstraling is het resultaat. Het logo is al van grote afstand goed leesbaar en blijft dat ook wanneer het veel kleiner gebruikt wordt. Voor de kinderspeeltuin mag het allemaal wat losser/ handmatiger.
Ontwerp logo Muziek op de Dommel
Nieuw logo
Oud logo

Introductie van het nieuwe logo en de huisstijl

Het huidige logo wordt in 2015 geïntroduceerd. Het logo moet een professionelere uitstraling krijgen de uitingen mochten wat artistieker zijn en een brede doelgroep aanspreken.

Ik heb ervoor gekozen om van de naam een woordmerk te maken (in plaats van een los beeldmerk met de naam eronder of ernaast). Deze keuze was mijn uitgangspunt voor de rest van de uitingen. Waarom:

  • Het logo blijft heel lang leesbaar ook als het heel klein gebruikt wordt.
  • Voor uitingen als bijvoorbeeld posters is het handig om maar één element te hoeven plaatsen om een woordmerk van het evenement te plaatsen. Zo’n woordmerk kan groot geplaatst worden, dus je ziet meteen waar de poster over gaat als je er voorbij raast met bijvoorbeeld de auto.
  • Het is krachtig en duidelijk.

De verdere uitingen moesten dit jaar een artistiek uitlijk krijgen. Grote foto’s van artiesten die in opperste concentratie aan het musiceren zijn met een kleur eroverheen om het woordmerk nog sterker uit te laten komen.

We hebben dit jaar voor de koud rood-roze kleur als hoofdkleur gekozen. Het concept laat meerdere kleuren toe, mits goed gebruikt.

Muziek op de Dommel 2017

Muziek op de Dommel 2017

Muziek op de Dommel richtte zich dit jaar op Zuid Amerikaanse en Spaanse muziek. Reden genoeg dus om leuke themadagen in te stellen.
Muziek op de Dommel 2016

Muziek op de Dommel 2016

Dit jaar was de grootste toevoeging aan de huisstijl die vorig jaar ingezet is, een nieuwe website. De eerste pagina toonde een full-screen image met een duidelijke navigatie. De website moet een artistieke uitstraling hebben.

Muziek op de Dommel 2014

Om muziek ook voor kinderen toegankelijker te maken heeft Muziek op de Dommel dit jaar ook een “Kindermuziektuin” op het terrein.