2: De eerste schetsen

Ik ben aan het schetsen geslagen. Ik vind het altijd leuk om de resultaten achteraf te bekijken. Ik ben gestart vanuit een redelijk standaard perspectief. Een weg met bomen en van alles wat er in de buurt gebeurd. Ergens past dit ook wel in het concept.
De eerste schetsen

Schetsen

Ik ben aan het schetsen geslagen. Ik vind het altijd leuk om de resultaten achteraf te bekijken. Ik ben gestart vanuit een redelijk standaard perspectief. Een weg met bomen en van alles wat er in de buurt gebeurd. Ergens past dit ook wel in het concept. In onze directe omgeving is zoveel te ontdekken dat je daar ook een ontdekkingsreis kunt uitbeelden. Maar ik zoek iets anders voor mijn nieuwe werk.

Ik merk dat ik behoefte heb aan een reis die meer dromerig/ fantasierijk is, een reis die je als dromer kunt maken in je hoofd. In zo’n droom gebeuren allerlei onmogelijke dingen en daardoor is alles mogelijk. Dat is de reis die ik graag wil uitbeelden.

Ik ga dus verder met mijn schetsen. Met enige verbazing zie ik hoe er een idee ontstaat dat heel veel te maken heeft met hoe ik de laatste ±twee jaar in mijn academietijd bezig ben geweest met schilderen.

Hieronder de schilderijen (laatste jaar kunstacademie), die ik voor deze blog heb opgedoken van zolder. (ze zijn van het spieraam afgehaald vanwege een gebrek aan opslagruimte, daardoor zijn ze verkreukt en beschadigd).

Als je kijkt naar mijn latere werken zijn ze veel minder verhalend en heel sterk gericht op materie, er komen wel allerlei verbindingen in voor die ook weer terug te zien zijn in mijn nieuwe schetsen.

De volgende stap is om de schets over te brengen op het grote doek dat ik alvast had opgehangen.

En dan zal al snel de uitdaging beginnen om de eerste kleuren te gaan toepassen.