Webdesign

Er bestaan vele cms-systemen met hun eigen thema’s die alle informatie in een mooi jasje steken. De één is gebruiksvriendelijker dan de andere dat is zeker een verschil. Een ander verschil is dat het ene platform flexibeler is dan het andere in wat er met de website mogelijk is.

WordPress

Het meest gebruikte CMS-systeem voor websites is op dit moment WordPress. Begonnen als een platform voor bloggers en uitgegroeid tot een CMS-systeem dat zo’n beetje alles kan. Ook ik maak gebruik van dit platform, een flexibel en professioneel platform dat voldoet aan wat ik belangrijk vind.

Templates en thema’s

Templates worden vaak gebruikt als blauwdruk. De inhoud wordt aangepast aan het gekozen template of thema. Dit is een snelle manier van werken. Bij veel templates en thema’s, is de kans dat u tegen beperkingen aanloopt groot. De uitstraling en de mogelijkheden zijn bij voorbaat bepaald.

Wat als u nu een andere visie heeft?

Wat als u nu een website wilt die uw visie uitstraalt? Voldoen die thema’s dan nog wel? Niet allemaal, maar er zijn zeker thema’s op de markt die daarvoor heel geschikt zijn. Juist daarop heb ik een klein aantal thema’s geselecteerd die zeer geschikt zijn om aan te passen.