Maarten van den Beemt
Illustrator, vormgever, fotograaf en beeldend kunstenaar
Maarten van den Beemt
Illustrator, vormgever, fotograaf en beeldend kunstenaar
Getekend zelfportret

Illustrator, grafisch ontwerper, fotograaf en beeldend kunstenaar

Maarten van den Beemt is opgeleid aan het st. Lucas in Boxel. Hierna heeft hij verder gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Is het St. Lucas is een opleiding die met name gericht is op techniek. Hier is Maarten opgeleid als Grafisch vormgever.

De kustacademie is meer creatief en conceptueel georiënteerd. Maarten heeft zijn denkwijze hier verder kunnen ontwikkelen en is afgestudeerd als Beeldend Kunstenaar. De vakken als fotografie, tekenen en schilderen maar ook filosofie hebben een belangrijke rol gespeeld in zijn ontwikkeling.

In de periode dat Maarten van den Beemt is afgestudeerd waren de computers nog niet alom vertegenwoordigt in de studies die hij genoten heeft, De opleidingen waren gebaseerd waren op vakkennis en het handmatige werk. Na zijn studies heeft hij zich grondig in de benodigde software verdiept om op de hoogte te zin van de ontwikkelingen, aangezien het duidelijk was dat de computer op elk niveau binnen het bedrijfsleven een ‘must’ zou worden. Hij heeft hiervoor de nodige ervaring opgedaan in o.a. een fotospeciaalzaak (ontwikkelen van foto’s en adviseren van klanten), een computerspeciaalzaak (gericht op de grafische industrie, maar ook heeft hij hier de eerste stappen gezet in webdesign), is hij technisch dtp-er geweest (grondige kennis is vereist om snel en nauwkeurig werk af te leveren) en heeft hij gewerkt in een ontwerpbureau, waar meer creativiteit gevraagd werd.

Omdat van den Beemt toch nog meer vrijheid wenste heeft hij in 2006 zijn eigen bedrijf opgericht. Het bedrijf richt zich met name op Illustreren en grafisch ontwerp. Klanten kunnen hier terecht met uiteenlopende vragen en wensen, van webdesign tot fotografie, van illustraties tot grafisch ontwerp. Samenwerking is een belangrijke pijler binnen zijn bedrijf.