Een stukje geschiedenis

Het bedrijf van Maarten van den Beemt is opgericht in 2006 en richt zich met name op Illustreren en grafisch ontwerp. Klanten kunnen hier terecht met uiteenlopende vragen en wensen.
Werkgroep VN-verdrag

Werkgroep VN-verdrag

Zelfportret

Illustrator, grafisch ontwerper, fotograaf en beeldend kunstenaar

Maarten van den Beemt is opgeleid aan de (Kunst)Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. In deze opleiding lag de nadruk op creatief en conceptueel denken. Maarten heeft zijn denkwijze hier kunnen ontwikkelen en is afgestudeerd als Beeldend Kunstenaar in de vakken fotografie, tekenen en schilderen maar ook filosofie heeft een belangrijke rol gespeeld in zijn ontwikkeling.

Voordat Maarten zijn studie volgde aan de kunstacademie heeft hij de opleiding Reclame en Presentatie Technieken succesvol afgerond aan het Sint Lucas te Boxel, Een opleiding met een wat meer technische benadering in de Beeldende uitingsvormen.

In de periode dat Maarten is afgestudeerd waren de computers nog niet alom vertegenwoordigt. De opleidingen waren gebaseerd waren op vakkennis en handmatige werk. Na zijn studies heeft hij zich grondig in de benodigde software verdiept om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen. Hij heeft hiervoor de nodige ervaring opgedaan in o.a. een fotospeciaalzaak (ontwikkelen van foto’s en adviseren van klanten), een computerspeciaalzaak (gericht op de grafische industrie, maar ook heeft hij hier de eerste stappen gezet in webdesign), en is hij technisch dtp-er geweest. (Grondige kennis is vereist om snel en nauwkeurig werk af te leveren.) Daarnaast heeft hij gewerkt in een ontwerpbureau, waar meer creativiteit gevraagd werd.

Omdat van den Beemt toch nog meer vrijheid wenste heeft hij in 2006 zijn eigen bedrijf opgericht. Het bedrijf richt zich met name op Illustreren en grafisch ontwerp. Klanten kunnen hier terecht met uiteenlopende vragen en wensen, van webdesign tot illustraties tot grafisch ontwerp. Samenwerking en ontwikkelingen volgen dmv diverse cursussen zijn belangrijke pijlers binnen zijn bedrijf.