Grafische vormgeving

Als grafisch vormgever verzorg ik de vormgeving van uiteenlopende soorten drukwerk of multimedia. Ik maak een voorstel voor de lay-out, de typografie, het kleurgebruik en het soort beeldmateriaal. Dit is het ontwerp. Tijdens het ontwerpproces houdt ik vanzelfsprekend rekening met uw wensen en het budget.

Kortom u kunt bij mij terecht voor bijvoorbeeld: magazines, tijdschriften, websites, huisstijlen, boeken. Ik kan de complete uitvoering voor u verzorgen.

Goed industrieel ontwerp, catalogus

Digitale media

Zoals aangegeven omvat Grafische vormgeving inmiddels een heel aantal disciplines. De digitale media wordt steeds belangrijker. Ieder bedrijf zou inmiddels een eigen website en of een blog moeten hebben. Dat hoeft overigens niet per se een website te zijn met alle toeters en bellen eraan, soms volstaat een eenvoudige, maar mooie website beter. Bij het ontwikkelen of aanpassen van een website kijken we naar wat u nodig heeft. Ik ga dan met die randvoorwaarden aan de slag en samen komen we tot een mooi resultaat.

Voor alle duidelijkheid. Ik ben een vormgever, ik kan voor u een hele mooie site maken, Ik ben echter geen programmeur. Als uw wensen zo complex zijn dat er een programmeur aan te pas moet komen kan ik dat voor u regelen. In zo’n specifiek geval zal ik het ontwerp op me nemen en zal ik het programmeerwerk uitbesteden. Hetzelfde geldt voor SEO. Ik kan u een heel eind op weg helpen, maar er zijn specialisten die er meer van weten en ook de tools hebben om de resultaten te monitoren. Ik werk samen met deze specialisten kan u doorverwijzen mocht dat nodig zijn.

Digitale media

Wat is nu eigenlijk grafische vormgeving?

‘Het begrip “grafische vormgeving” is voor het eerst benoemd door William Addison Dwiggins (1880-1956) in 1922. In zijn tijd waren drukker, typograaf, schrijver, graficus en ontwerper vaak nog één en dezelfde persoon. In de 20ste eeuw hebben al deze beroepen zich ontwikkeld tot een specialisme.’
– Bron Wikipedia –

Met de invoering van de computer zijn een aantal van deze specialismes weer terug gekomen bij één persoon. De grafisch vormgever van nu moet ook kennis hebben van typografie, beeldbewerking, ontwerp en drukwerkvoorbereiding en natuurlijk van de nodige specialistische softwarepakketten. Vormgeving bestaat uit meerdere disciplines. Denk aan communicatie, datavisualisatie/ infographics, animatie, webdesign, letterontwerp, reclame, user interfaces etc.