Werk in opdracht

Alles op een rijtje, van illustreren en grafische vormgeving tot fotografie en webdesign. Een combinatie is natuurlijk ook een mogelijkheid.
Illustratie/ aquarelle van Stork in vliegtuig

Illustraties voor kinderen

Educatieve projecten

Om een verhaal met illustraties voor deze jonge doelgroep te kunnen verbeelden doe ik een beroep op mijn eigen fantasie en herinneringen uit mijn kindertijd. Daarnaast verdiep ik mezelf in het betreffende onderwerp. Want pas als ikzelf de nodige kennis heb over een bepaald onderwerp kan ik het goed uitdragen. De juiste illustraties dragen op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van kinderen. Daarom voel ik als illustrator een belangrijke verantwoordelijkheid.

KSL-Solutions. Standaarden die iedereen begrijpt

Illustraties voor bedrijven

Mogelijkheden in beeld brengen

Een goede illustratie zorgt voor een beter begrip van tekst. Dit komt omdat je naast alleen tekst ook visuele prikkels krijgt. Wanneer er meerdere zintuigen tegelijk geprikkeld worden kunnen mensen de informatie beter opslaan.

Illustraties kunnen ook ingezet worden om complexe situaties inzichtelijk te maken en/of ideeën te verduidelijken. Ze kunnen daardoor een hulpmiddel zijn om anderen te informeren over wat er zich binnen uw bedrijf afspeelt. Dus de spreuk ‘Een afbeelding zegt meer als 1000 woorden’ is in veel gevallen zeker waar.

Hoe werkt een machine, welke handelingen moet een werknemer doen om de machine te bedienen. Een illustratie maakt dit direct duidelijk in tegenstelling tot tekst. Die moet je eerst lezen, laten inwerken en dan kun je pas handelen. Het beste is volgens mij echter een uitgebalanceerde combinatie tussen tekst en beeld.

Boekje "Binnenkijken bij veiligheidshuis Baronie Breda"

Grafische ontwerp en grafische vormgeving

Als grafisch vormgever verzorg ik de vormgeving van uiteenlopende soorten drukwerk of multimedia. Ik maak een voorstel voor de lay-out, de typografie, het kleurgebruik en het soort beeldmateriaal. Dit is het ontwerp. Tijdens het ontwerpproces houdt ik vanzelfsprekend rekening met uw wensen en het budget.

Kortom u kunt bij mij terecht voor bijvoorbeeld: magazines, tijdschriften, websites, huisstijlen, boeken. Ik kan de complete uitvoering voor u verzorgen.

Sfeerbeeld websites

Websites

Ieder bedrijf zou inmiddels een eigen website en of een blog moeten hebben. Dat hoeft overigens niet per se een website te zijn met alle toeters en bellen eraan, soms volstaat een eenvoudige, maar mooie website, soms zal het om een complete webshop gaan. Bij het ontwerpen of aanpassen van een website kijken we naar wat u nodig heeft. Ik ga dan met die randvoorwaarden aan de slag en samen komen we tot een mooi resultaat.

Bigband Studentproof

Fotografie

Fotografie is bij uitstek het medium dat “de waarheid” kan laten zien, helaas heeft de digitale wereld wat roet in het eten gegooid en begint fotografie wat te wankelen als het gaat om “de waarheid”. Ik vind dat je technieken in moet zetten om ze te gebruiken waarvoor ze het beste bestemd zijn. Hoewel ik zeker op de hoogte ben van digitale manipulatie van beelden en dit ook toepas als het, het doel ondersteunt, ga ik er in eerste instantie vanuit dat fotografie de waarheid moet laten zien.

Een mooi product kan gewoon gefotografeerd worden, net als een geslaagd evenement. Gewoon zoals het is, geen probleem. Minimale bewerking is dan nog nodig om het materiaal op kleur te brengen.