Drentelen langs de Dommel, Eindhoven

Een educatieve route in hartje Eindhoven over de Dommel met een stukje historie.

Doeboekje Drentelen langs de Dommel

Voor kinderen van 4-7 jaar

Speurkaart Speuren langs de Dommel

voor kinderen van 8-12 jaar

Speurkaart ‘Speuren langs de Dommel’ Omslag
Speurkaart ‘Speuren langs de Dommel’ achterkant
Kaart ‘Speuren langs de Dommel’

Het boekje Drentelen langs de Dommel

De Eindhovense route Drentelen langs de Dommel is een leuk en leerzaam boekje vol met leerzame opdrachten en spelletjes. De route is dicht bij het winkelcentrum in Eindhoven. De route begint bij het Van Abbe Museum en eindigt bij de Effenaar. Kinderen van 4-7 jaar kunnen hun hart ophalen en tegelijk spelenderwijs kennis opdoen van de Natuur en de Historie in de omgeving.

In het boekje wordt je begeleid door Prik. Prik is vrolijk figuurtje dat is afgeleid van het bijzondere visje de Beekprik dat in de Dommel voorkomt.

Er is ook een speurkaart:

Speuren langs de Dommel

Voor wat oudere kinderen is er ook een leuke speurroute verkrijgbaar. Met de speurroute kunnen de kinderen zelf uitvinden hoe ze moeten lopen en op welk deel van de route de weetjes en leerzame opdrachten van toepassing zijn.

Hoe is het gemaakt

Voor route als deze verkennen ik en de tekstschrijver (Saskia Martens) eerst de route. Tijdens deze verkenning bespreken we onze ideeën en bekijken we de mogelijkheden. Saskia gaat daarna aan het schijven. Als het schrijfwerk ver genoeg is, bekijk ik wat ik kan doen om de tekst te versterken. Ik zoek uit wat de juiste sfeer is en welke techniek het best bij ons doel past.

In dit geval heb ik gekozen voor Aquarelverf. Hiermee kan ik het waterachtige effect goed benadrukken. De verf kan een hele spontane uitstraling hebben en de kleuren zijn ook geschikt voor de jonge doelgroep.

Om de spontane sfeer van aquarelle te behouden zijn de handgemaakte illustraties bijna allemaal 1 op 1 overgenomen. De digitale nabewerking is tot het minimum beperkt.

Klik op deze link om meer routes bekijken.