Monumentenroute, Helmond

Door deze speurkaart te gebruiken komen kinderen uit groep en 7 en 8 in contact met bijzondere bezienswaardigheden in het centrum van Helmond.
Speurkaart ‘SpeurmoNUmentje in Helmond’ Omslag
Speurkaart ‘SpeurmoNUmentje in Helmond’ gezien aan de buitenzijde
Speurkaart ‘SpeurmoNUmentje in Helmond’ gezien aan de binnenzijde

Door deze speurkaart te gebruiken komen kinderen uit groep en 7 en 8 in contact met bijzondere bezienswaardigheden in het centrum van Helmond. De kinderen komen o.a. bij het helmondse kasteel en de kubuswoningen (die hun oorsprong hebben in Helmond). Daarnaast komen ze ook in contact met de geschiedenis van de stad. Bijvoorbeeld hoe vroeger de kanalen werden gegraven.

Op de achterkant staan een aantal opdrachten. Aan de hand van deze opdrachten gaan de kinderen de gebouwen goed onderzoeken. Op deze wijze leren kinderen meer over hun omgeving en krijgen ze ook wat mee van de geschiedenis van hun stad.

Omdat deze kaart meerdere jaren gebruikt moet worden is er ook een inlegvel ontwikkeld. Doordat het om een los inlegvel gaat kan er ieder jaar een ander thema kan worden uitgelicht.

Tot slot:…
Met deze kaart hebben zijn we uitgeroepen tot de winnaar van de Peeltroffee 2016! We zijn hier natuurlijk erg trots op.

De kaart is ontwikkeld voor de Nationale Monumentendag, in opdracht van Cultuurcontact Helmond.

Hoe is het gemaakt?

Deze kaart is ontstaan door losse tekeningen in een collage bij elkaar te brengen. Doordat de tekeningen met de hand zijn gemaakt met aquarel en oost-Indische inkt hebben ze een spontane uitstraling.