Van 5 juli t/m 16 juli ben ik niet aanwezig ivm vakantie

I will not be present from july 5 to july  16 due to vacation.

Speuren in de Vossenberg, Helmond

Een educatieve ontdekkingstocht door de Vossenberg en Weverspoort in Helmond.

Doeboekje Rondneuzen in de Vossenberg

Voor kinderen van 4-7 jaar

De speurkaart Speuren in de Vossenberg

Voor kinderen van 8-12 jaar

Speurkaart ‘Speuren in de Vossenberg’ Omslag
Speuren in de Vossenberg
Speuren in de Vossenberg

Rondneuzen in de Vossenberg, Helmond

Een ontdekkingstocht door de Vossenberg en Weverspoort

Deze speurtocht geeft kinderen van 4-7 jaar spelenderwijs inzicht in de wijken de Vossenberg en Weverspoort in Helmond. Met onder andere aandacht voor de prachtige st-Jozefkerk, het Clarissenklooster, het badhuis en het nieuw aangelegde Weverspark. De route eindig ook bij een mooi mozaïek in het Weverspark. In het Weverspark is net als tijdens de rest van de route volop speelgelegenheid aanwezig. U kunt de boekjes gratis afhalen bij VVV De Peel.

Speuren in de Vossenberg

Voor kinderen van 8-12 jaar is er een leuke variant verkrijgbaar van de speurtocht. Dit is een kaart met aanwijzingen. Als je de aanwijzigingen goed volgt loop je de hele route. De kaart staat vol met allerlei leuke wetenswaardigheden en leuke opdrachten.

Deze kaart is net als het boekje ook gratis op te halen bij de VVV De Peel in Helmond.

Hoe is het gemaakt

Voor een route als deze verkennen ik en de tekstschrijver (Saskia Martens) eerst de route. Tijdens deze verkenning bespreken we onze ideeën en bekijken we de mogelijkheden. Saskia gaat daarna aan het schijven. Als het schrijfwerk ver genoeg is, bekijk ik wat ik kan doen om de tekst te versterken. Ik zoek uit wat de juiste sfeer is en welke techniek het best bij ons idee past.

In dit geval heb ik gekozen voor een Collage van beschilderde en gescheurde papiersnippers. Hierdoor blijven de kleuren zuiver en ontstaan er illustraties die kinderen aanspreken. De illustratie zijn wat statisch daardoor past de sfeer ook bij het historische uitgangspunt van de de route.