Het Zandbos vertelt, Deurne en De Speelberg, Neerkant

Leuke leerzame routes die eindigen bij een speeltuin in het bos.

Boekje ‘Ssst…’t Zandbos vertelt’

Voor kinderen van 8-12 jaar

De Speelberg… hetzelfde concept, maar dan iets kleiner

Voor kinderen van 4-7 jaar

De Speelberg voorkant
De Speelberg binnenkant

’t Zandbos vertelt

Boekje vergezeld door illustraties in de bomen van ’t Zandbos te Deurne

Dit boekje maakt onderdeel uit van een project in ’t Zandbos in Deurne. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de de bosrijke omgeving en de myhte van ‘t Zandbos. Kinderen maken op een speelse en educatieve wijze kennis met de lokale natuur en de mythe.

Hoe werkt het

Met het boekje kunt u de route in \’t Zandbos volgen die uitkomt bij een grote speeltuin. In de bomen langs de route hangen grote illustraties die verwijzen naar een tekening in het boekje. Bij elke illustratie wordt in het boekje een leerzaam verhaal vertelt of een opdracht gegeven die kinderen kunnen uitvoeren, voor de allerkleinste onder ons kunnen de ouders of begeleider de verhaaltjes voorlezen. De teksten zijn verzorgd door Saskia Martens

Wandelen in ’t Zandbos
Zandbos
Strijpsebaan
5752 SJ Deurne

De Speelberg

De speelberg in Neerkant is een variant van de route in ’t Zandbos. Omdat de route wat minder lang is, hebben we ervoor gekozen om een andere vorm te gebruiken voor de begeleidende tekst. Namelijk een geïllustreerde luxe folder, die gedrukt is mooi dik papier. Het concept is verder hetzelfde gebleven. Een leuke leerzame route in de natuur voor kinderen die uitkomt bij een speeltuin. Ook hier wordt de route vergezeld door de illustraties die in de bomen hangen en refereren naar de teksten in de folder. Heel leuk voor de scholen die er in de buurt zitten!

Wandeling in De Speelberg?
Speelberg Neerkantse bossen
Schietbaan
5758 Neerkant